Oproep Bouwklus

Lieve familie, vrienden en vrienden van vrienden,

Een aantal van jullie weten het al maar voor de volledigheid stuur ik zoveel mogelijk mensen een mail met wat informatie en een vraag voor hulp.

In mei is er in de plaatselijke media een oproep gedaan voor gegadigden die op de nieuwe plek van Minitopia een huisje zouden willen bouwen vanuit Zayaz, de woningbouwvereniging. Je moest huurder zijn en nog wat eisen en uit alle kandidaten zijn er 5 gekozen die ofwel een eigen ontwerp ofwel volgens een concept gaan bouwen. En….ik ben gekozen! Voor het concept van een Wikihouse. Open source principe en daar houd ik wel van.

Er is allerlei informatie over te vinden, bv op Minitopia Den Bosch en er zijn ook Youtubefilmpjes die een beeld geven.
https://www.youtube.com/watch?v=qB4rfM6krLc
https://www.youtube.com/watch?v=zod8Rc2cijQ
https://www.youtube.com/watch?v=mdf95XeZnEM

1 (6)

Het is een groot avontuur waar ik heel veel zin in heb! Van allerlei kanten heb ik al heel wat bemoedigende en enthousiaste reacties gekregen, heel fijn dat allemaal te mogen ontvangen. Wat ik echter ook heel graag zou ontvangen is hulp op allerlei mogelijke manieren. Ik ben al aan het verzinnen hoe dat handig te organiseren is want….de bedoeling is dat ik alles zelf moet doen, jawel, je leest het goed.

Er is vanuit Minitopia en Zayaz hulp bij het ontwerpen en op een rijtje zetten, de CNC machine regelen, opslag en allerhande praktische vragen.

Waar ik voornamelijk zelf voor moet zorgen is de aanschaf van alles (met een vastgesteld budget van 30.000) en mensen die willen helpen, daadwerkelijk met de bouw en afbouw. Dat hoeven géén vakmensen te zijn, wel mensen die het leuk vinden mee te sjouwen, vast te houden of te puzzelen. Als dat eenmaal gedaan is, zijn er wat mensen nodig die verstand hebben van loodgieten, elektriciteit, dakbedekken en hout.
De planning is nog niet rond, de precieze data niet, wat er op welke dag nodig is niet, ‘under construction’ zogezegd. Wel weet ik dat waarschijnlijk van half september tot half oktober ergens de ruwbouw gezet zal moeten worden, dat is het streven.

Vraag aan jou is dus;

Heb je zin en tijd mee te helpen? (wat en wanneer wel/niet)

Heb je goede tips? (kan ook adressen zijn of ervaringen met het eea als je met plaatmateriaal bouwt en liefst duurzaam wil isoleren enzo)

Heb je materiaal ergens liggen? (bv een kraan, stuk dakgoot, schuurpapier etcetc)
Tot ziens, Patricia

Ik hoor graag van jullie! (En zet bij onderwerp even waar het over gaat als je mailt.)

PS Stuur deze oproep gerust naar iemand die je kent die mogelijk geïnteresseerd is. Het is een uniek project, het zal veel publiciteit gaan krijgen, ook dat is goed te weten.

2 Comments Add yours

 1. Sjaak Beijer says:

  Patricia
  Het is een geweldig project en een prima website die nog wel zal gaan groeien.
  Natuurlijk wil ik mee denken / helpen.
  Ik heb wel een technische achtergrond, maar geen duidelijke expertise, je kunt me voor hand en span diensten altijd vragen.
  Heb ook de meeste gereedschappen wel, zoals bijvoorbeeld lijmklemmen.
  Veel succes
  Sjaak Beijer

  Liked by 1 person

 2. Wiki House Den Bosch says:

  Fijn Sjaak! Je komt op de lijst en tot ziens!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s