Helpende Handen

Een project als dit kan niet zonder steun en hulp van vele mensen. Even vooropgesteld dat ik me met alle vormen van interesse en hulp voel gesteund. Dus voel je niet bezwaard als je geen krachtpatser bent of te ver uit de buurt woont bijvoorbeeld. Ik zie jullie allemaal graag, hetzij tijdens de bouw, hetzij daarna met een kopje thee.

De planning is nog niet bekend maar de bouw zal tussen 1 september en 1 december gaan plaatsvinden. Op deze site zal bij Planning een voortdurend bijgewerkte planning komen te staan zodat je weet wat er wanneer te doen is. Je kunt hieronder aangeven  waar je bij wil helpen of hebt dat al gedaan. Handig voor de planning als je data en tijden aan kunt geven. Dan kan er afgestemd. Ik heb zelf wel veel vrije dagen gespaard maar kan niet drie maanden alle dagen aanwezig zijn…

Je kunt op vele manieren een helpende hand bieden.
We hebben de volgende categorieën bedacht:

Puzzelaars; zorgen dat de onderdelen ordelijk opgeborgen blijven en gevonden kunnen worden als de delen in elkaar gezet moeten worden. Logisch inzicht is dan wel handig. Of kunnen doen wat een ander zegt…

Krachtpatsers; beginnen met het stellen van de bodem. Die komt op 60 cm hoogte. Buitenwerk. Daarna de onderdelen met elkaar verbinden, de lucht in plaatsen en van de delen dus een geheel maken. Een huis. Een wikihouse. Uiteraard hoort daar ook de isolatie en dak- en gevelafwerking bij. Zoveel mogelijk binnen in een grote loods bij de ‘buren’.

Techneuten; mensen die weten hoe de waterleidingen en elektriciteitsbuizen netjes en onzichtbaar weggewerkt worden en weten hoe ze stopcontacten en kranen moeten monteren. Als het casco staat zal er ook nog iets met de warmtevoorziening gedaan moeten worden en er zal iets met de hemelwaterafvoer gedaan moeten worden. Wie weet een groen dak maken!

Schildertalenten; al dat onbewerkt multiplex zal behandeld moeten worden, sommige delen zullen decoratief geschilderd kunnen worden en misschien krijgen de kozijnen en deuren ook nog een lik.

Timmerlieden; een bedstee, vensterbanken, ingebouwde kasten, keukenbank, boekenplanken, veranda….zoveel ideeën, dus van alles zal er gedaan kunnen worden. Vooraan beginnen lijkt me, belangrijkste eerst.

Duizendpoten; waardevolle manusjes van alles, die kunnen doen wat er op een bepaald moment nodig is. Wat opruimen, ordenen, voorbereiden. Of die op zijn tijd koffie en thee zetten, zorgen voor een broodje en een welverdiende pauze.

Als helpende hand zul je al snel genoeg merken dat er een groot verschil zit tussen de traditionele bouw en het bouwen met een kant en klaar CNC gefreesd bouwpakket. De materialen zijn duurzaam, zoveel mogelijk natuurlijk én …. eenvoudig te hanteren en daardoor het bouwen voor iedereen geschikt. Er komt geen schroef of cement aan te pas. Ervaring in de bouw is dus geen vereiste om mee te helpen. Mocht je wel over bepaalde vakkennis beschikken laat mij dit weten, dan kan je deze uiteraard inzetten om te helpen.

Meehelpen op Minitopia, bij mijn Wikihouse, zal een bijzondere ervaring zijn. Het wordt het eerste bewoonde Wikihouse in Nederland (in Almere staat een proefwoning). Er zal zeker wat publiciteit aan gegeven worden dus zorg dat je goed op een foto komt of zeg dat je dat liever niet wil. Kan allemaal.